Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kančí plec na smetaně

Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1,5 kilogramů kančí plec
  • 1 kus velká petržel
  • 1/4 kusu bulva středního celeru
  • 1 kus velká cibule
  • 30 dekagramů uzený špek
  • 10 dekagramů máslo

Příprava

  1. Marináda: do hmoždíře dáme po 1 kávové lžičce – tymiánu, kuliček jalovce, rozmarýnu, hrubé soli a oleje.
  2. Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou. Maso následně polijeme rozpuštěným máslem a vložíme zakryté do chladna na 48 hodin.
  3. Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do pekáče. Do výpeku z pánve přidáme na kostky orestovanou kořenovou zeleninu, kterou lehce opečeme. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny.
  4. Po hodině pečení maso otočíme. Po upečení maso vyjmeme a odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple. Upečenou zeleninu dáme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Do této vzniklé zeleninové kaše vlijeme 2 kelímky sladké smetany a již jen dle potřeby dochutíme solí.
Tip: Podáváme s houskovým knedlíkem a dle chuti i s brusinkovým kompotem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře