Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kančí ragú s brusinkami

Hodnocení uživatelů:
15 minut 90 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kančí plecko
  • 125 gramů čerstvé brusinky
  • 10 dekagramů slanina Pancetta
  • 1/2 litru masový vývar
  • 1 kus cibule
  • 2 kusy bobkový list
  • dle chuti sůl
  • dle chuti kmín mletý
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sádlo
  • dle chuti cukr

Příprava

  1. Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice.
  2. Maso prudce opečeme na rozpáleném sádle v hrnci, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme masovým vývarem. Přidáme bobkové listy, sůl, pepř a asi 30 plodů čerstvým brusinek.
  3. Dusíme pod pokličkou do úplného změknutí masa. Když je maso již měkké tak dle potřeby můžeme zahustit lžicí hl. mouky, ale lze i bez zahuštění neboť vývar se zredukuje a lehce zahustí rozvařenou cibulí. Na pánvičce do zlaté barvy opečeme na nudličky nakrájené silnější plátky italské slaniny Pancetta a přidáme i s výpekem k masu. Promícháme a necháme ještě lehce přejít varem.
  4. V malé pánvičce si necháme lehce rozpustit dvě lžíce krystalového cukru, které podlijeme půl decí vody a vložíme oprané čerstvé brusinky. Jakmile začne brusinkám praskat slupka, lehce promícháme a necháme zkaramelizovat s cukrem. Ke každé porci kančí plece přidáme malou lžičku delikatesních čerstvých brusinek. Vhodnou přílohou jsou těstoviny a houskový knedlík.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře