Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapr na paprice

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 6 plátků kapr
  • 200 mililitrů smetana
  • dle chuti bílý pepř
  • 1 kus cibule
  • 100 gramů máslo
  • 1 lžíce paprika
  • 2 dl bílé víno
  • 1 lžíce solamyl
  • dle chuti zelená petržel
  • dle chuti sůl

Příprava

  1. Nejdříve si uděláme omáčku. Na másle zpěníme cibuli s paprikou, přilijeme smetanu se solí. Když se začne vařit, přidáme 1 dl vína a lžíci solamylu rozmíchaného ve vodě. Povaříme a dáme stranou.
  2. Do litru osolené vody v plochém hrnci nebo v nádobě na vaření ryb vlijeme 1 dl vína a dáme snítku petržele.
  3. Ryby opatrně uvaříme asi 7 minut. Omáčku prohřejeme a nalijeme na ryby.
Tip: Podáváme se zeleninovým salátem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře