Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Kapr na šalvěji a makaróny s pestem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
730 minut
50 minut
4 porce Středně obtížné Ryby
Ingredience
- 6 kusů podkov z kapra
- 20 dekagramů pesta
- 50 dekagramů makarónů
- 1,5 dl zakysané smetany
- pepř
- sůl
- česnek
- šalvěj
Příprava
- Předchozí večer rybu marinujeme v míse se solí, pepřem, posypanou šalvějí (netřeba mnoho, jeho chuť je velmi intenzivní), najemno nasekaným česnekem a na každý kus ryby dále lžíci zakysané smetany, zakápneme olejem a přes noc necháme v lednici.
- Druhý den 50 minut před podáváním dáme péct. Pečeme v horkovzdušné předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut pod alobalem, poté dalších 20 minut bez něj, aby se opekl vršek.
- Dokud se ryba peče, připravíme přílohu. Makaróny uvaříme v horké, osolené vodě 8 minut, poté v míse smícháme s pestem.
Tip: Nejchutnější je jídlo čerstvě podávané.
Tip: Pokud chceme levnější variantu, mžeme kapra nahradit tolstolobcem nebo jinou kaprovitou rybou.
Žádný nový komentář.