Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapr na šalvěji a makaróny s pestem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
730 minut 50 minut 4 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 6 kusů podkov z kapra
  • 20 dekagramů pesta
  • 50 dekagramů makarónů
  • 1,5 dl zakysané smetany
  • pepř
  • sůl
  • česnek
  • šalvěj

Příprava

  1. Předchozí večer rybu marinujeme v míse se solí, pepřem, posypanou šalvějí (netřeba mnoho, jeho chuť je velmi intenzivní), najemno nasekaným česnekem a na každý kus ryby dále lžíci zakysané smetany, zakápneme olejem a přes noc necháme v lednici.
  2. Druhý den 50 minut před podáváním dáme péct. Pečeme v horkovzdušné předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut pod alobalem, poté dalších 20 minut bez něj, aby se opekl vršek.
  3. Dokud se ryba peče, připravíme přílohu. Makaróny uvaříme v horké, osolené vodě 8 minut, poté v míse smícháme s pestem.
Tip: Nejchutnější je jídlo čerstvě podávané.
Tip: Pokud chceme levnější variantu, mžeme kapra nahradit tolstolobcem nebo jinou kaprovitou rybou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře