Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapr po mlynářsku

Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 1 kus kapr
  • 6 stroužků česnek
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 lžíce sladká paprika
  • 1 lžička koření na ryby
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 100 gramů slanina
  • 1 dl olej

Příprava

  1. Kapra naporcujeme, osolíme a potřeme propasírovaným česnekem.
  2. Připravíme si špek, nakrájíme na větší kostičky, mouku smícháme s paprikou a rybím kořením.
  3. Jednotlivé porce kapra obalujeme ve směsi hladké mouky a koření.
  4. Na pánev dáme trochu oleje a nakrájený špek. Když je pánev rozpálená, vložíme porce kapra.
  5. Opečeme po obou stranách do červena a kapra vyndáváme na ubrousek, který vsákne přebytečný tuk. Podáváme s bílým vínem, popřípadě s pečivem.
Tip: I když kapra zrovna nemusím, tento recept jsem si oblíbila, určitě vyzkoušejte.
Tip: Pokud máte kapra většího a neopečete ho najednou na jedné pánvi, doporučuji pokaždé dávce pánvičku umýt a použít vždy nový olej a špek, aby všechny porce byly stejně chutné.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře