Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapr v aspiku

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 50 minut 6 porcí Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 4 kusy nové koření
  • 1 kus bobkový list
  • 1 kus svazek kopru
  • 1 kilogram kapr
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujon zeleninový
  • 1 balení zelenina na vývar
  • 4 lžíce želatina

Příprava

  1. Zeleninu na vývar umyjte a očistěte. Vložte do hrnce, zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Přidejte bobkový list a nové koření. Přidejte kalíšek Knorr Bohatý bujón Zeleninový a povařte ještě po dobu 30 minut.
  2. Kapra očistěte, opláchněte a nakrájejte na podkovy.
  3. Vývar sceďte. Podkovy vložte do vývaru a vařte několik minut. Následně je opatrně z vývaru vytáhněte pomocí cedníkové lžíce, dejte do misky a nechte vychladnout.
  4. Zbylý vývar ochuťte dle vlastní chuti, sceďte přes lněnou utěrku a rozpusťte v něm želatinu - nechejte vychladnout, aby vývar lehce ztuhl.
  5. Vychlazené rybí podkovy vložte dekorativním způsobem do misky a vše zalijte připravenou želatinou. Ozdobte a vložte do lednice.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře