Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapr v pivu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 6 porcí Snadné Ryby

Ingredience

  • 1 kus kapr
  • 100 gramů perník
  • 3 skleničky tmavé pivo
  • 30 gramů rozinky
  • 30 gramů mandle
  • 1 kus citrón
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 40 mililitrů červené sladké víno
  • 1 lžíce smetana (nebo Rama Cremefine)
  • 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
  • 1.50 lžíce cukr
  • 1 lžíce Knorr Hotová jíška světlá
  • 1 balení zelenina na vývar

Příprava

  1. Uvařte zeleninový vývar ze zeleniny na vývar a kostky Knorr Bujón Zeleninový. Sceďte,přelijte zpět do hrnce a začněte opět vařit. Očistěte kapra, posolte, nakrájejte na podkovy, přidejte do vařícího se vývaru. Vařte po dobu jedné hodiny na mírném ohni.
  2. Kousek perníku zalijte tmavým pivem a rozmíchejte. Přilijte do polévky společně se zbytkem piva (minimálně 2 láhve 0,33 litru), přidejte hrst rozinek, posekané mandle, plátky citrónu, muškátový oříšek a červené sladké víno.
  3. Připravte karamel z cukru: 1 a 1/2 lžíce nechejte zhnědnout na pánvi, přilijte 1 lžíci vody. Převařte společně s jíškou Knorr Hotová Jíška světlá.
  4. Vše přidejte k polévce. Přidejte cukr dle chuti. Ke konci vaření přidejte smetanu.
  5. Servírujte s brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře