Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapří maso připraveného trošku jinak.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 2 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 400 gramů filetu z kapra
  • 100 gramů hladké mouky
  • 150 mililitrů vína
  • 1 lžíce másla
  • 1 vejce
  • dle chuti sůl, pepř

Příprava

  1. Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky (5x4cm). Dobře osušíme, osolíme, opepříme. Necháme cca hodinu odležet v chladu.
  2. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce, vína, vychladlého rozpuštěného másla, soli a pepře. Jednotlivé kapří kousky nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe chytalo.
  3. Následně kapří kousky obalíme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře