Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapusta se slaninou a česnekem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 3 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 50 dekagramů kapusty
  • 10 dekagramů prorostlé koložvárské slaniny
  • 10 dekagramů uzené slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1 litr vody

Příprava

  1. Kapustu rozdělíme na 4 části a pokrájíme. K varu přivedeme 1 l vody, přidáme lžičku soli, pak během 5 minut uvaříme kapustu. Když je hotová, scedíme ji a dáme do mísy.
  2. Slaninu nakrájíme na 1 cm proužky a pak na drobné kostičky. Na teflonové pánvi ji opražíme na škvarky. Pak na kapustu dáme kousky slaniny. Do tuku přidáme 1 lžičku rozmarýnu a asi 1 minutu pečeme. Pak tuk scedíme, nalijeme zpátky na teflonovou pánev, a vložíme očištěný, prolisovaný česnek a zhruba půl minuty necháme smažit. Česnek přendáme na kapustu a promícháme. Servírujeme teplé.
Tip: Když někdo nemá rád česnek, může ho vynechat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře