Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapustnica z kyselého zelí

Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 minut 6 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 500 gramů kysané zelí
  • 2 litry vývar
  • 1 kus cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 8 kuliček celý pepř
  • 5 kuliček nové koření
  • 2 kusy bobkový list
  • 200 gramů klobása
  • 5 lžic hladká mouka
  • 5 lžic olej

Příprava

  1. Do většího kastrůlku dáme vývar, přidáme kyselé zelí, na větší kousky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přiklopíme poklici a vaříme na středím plameni asi 5 minut.
  2. Po pěti minutách vaření ztlumíme plamen na minimum a vaříme asi 20 minut.
  3. Zhruba po 25 - 30 minutách přidáme jíšku a zamícháme. Nakonec ještě přidáme na kousky nakrájenou klobásu, přiklopíme a vaříme ještě několik minut.
Tip: Do polévky můžeme přidat také hrst sušených hub.
Tip: Osolit podle chuti.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře