Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapustová polévka s kaštany

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 90 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 50 dekagramů kapusty
  • 30 dekagramů jedlých kaštanů vařené, loupané
  • 10 dekagramů libové uzené slaniny
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce pikantní sójové omáčky
  • 3 litry vývaru
  • 1 lžíce arašídového oleje

vývar

  • 1 kilogram kosti z vepřové kotlety
  • 30 dekagramů mrkve
  • 20 dekagramů petržele
  • 1 kus cibule
  • 5-6 stroužků česneku
  • 1 kus bobkového listu
  • 10 dekagram celeru
  • 1 kus zelené papriky
  • 1 kus rajče
  • 1 řapík celeru
  • 1 lžička celého pepře
  • 1 celý kmín
  • sůl

Příprava

  1. Nejprve očistíme zeleninu na vývar a společně s masem ji zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a dáme vařit. Přidáme koření a vše přivedeme k varu, podle chuti osolíme. Když voda začne vřít, sesbíráme pěnu a pomalu vaříme, dokud maso nezměkne. Když je hotovo, polévku scedíme.
  2. Libovou uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a opražíme je na arašídovém oleji.
  3. Přidáme najemno nakrájenou kapustu a obě sojové omáčky, poté dolijeme asi 3 litry vývaru.
  4. Pokud koupíme nevařené kaštany, tak je uvaříme zcela ponořené do vody.
  5. Oloupeme je. Odstraníme i hnědou blanku a přidáme je do polévky.
  6. Vaříme dalších 15 minut. Pokud je třeba, dochutíme, ale není to pravděpodobné, vždyť vývar sám je ochucený.
Tip: Lze připravovat i ze zelí.
Tip: Do polévky můžeme přidat i maso obrané z kosti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře