Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapustové karbanátky se sojovým masem

Receptynakazdyden.cz
Vyzkoušejte tuto sezónní vegetariánskou pochoutku.
Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut Bezmasé

Ingredience

  • 1 střední hlávka kapusty
  • 500g sojových kostek
  • 2 střední cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 5 vajec
  • 70g jarní cibulky
  • 500g strouhanky
  • 100g hladké mouky
  • 1 oleje na smažení
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový

Příprava

  1. Kapustu nakrájíme na jemné nudličky, zalijeme vodou a povaříme 5 minut s bobkovým listem a bohatým bujonem, který se postará o plné dochucení. Bujón z kapusty scedíme na sojové kostky a přiklopíme poklicí. Můžeme chvíli povařit, ale sója by měla změknout i pouhým nabobtnáním.
  2. Do vychlazené kapusty (bez bobkového listu) přidáme 1 syrové vejce, dvě vejce uvařená, nakrájená na malé kostičky (zbylá necháme na obalení), sůl, pepř, majoránku, cibuli orestovanou s jarní cibulkou a na plátky nakrájeným česnekem a vychladlé umleté sojové kostky. Vše důkladně promícháme do požadované konzistence, kdy si můžeme pomoct troškou mouky, nebo přidáním strouhanky. Necháme v chladu hodinu zatuhnout (lépe se potom dělají karbanátky).
  3. Vypracujeme koule, které na pomoučené desce mírně rozplácneme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a zbylé strouhance.
  4. Usmažíme v rozpáleném oleji a podávat můžeme s bramborami na jakýkoli způsob.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře