Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapustové závitky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 8 kusů kapustových listů
  • 200 gram kapusty
  • 1 kus cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, mletý bílý pepř
  • 400 mililitr vody horké
  • 1/2 lžíce světlé jíšky Knorr

Na nádivku

  • 400 gram mletého masa hovězí a vepřové
  • 1 kus malé vejce
  • sůl, mletý pepř
  • 2-3 stroužky česneku
  • 300 gram rýže uvařené vychladlé

Příprava

  1. Listy kapusty pečlivě omyjeme, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a 1-2 minuty je povaříme. Po vyjmutí listy zchladíme studenou vodou, necháme okapat a silná žebra na listech seřízneme.
  2. Kapustu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi na 2 lžících oleje necháme zesklovatět cibuli. Přidáme nudličky kapusty, osolíme, opepříme. Knorr Bujón rozmícháme ve vodě. Trochou bujónu podlijeme kapustovou směs a dusíme zhruba 5 minut.
  3. K mletému masu vmícháme vejce, sůl, pepř, utřený česnek a rýži. Z masové směsi vytvoříme osm malých šišek, které zabalíme do kapustových listů. Ty můžeme spíchnout párátky. Závitky vložíme do kastrolu ke kapustě, podlijeme zbylým vývarem a dusíme na mírném ohni asi 35 minut. Během dušení kapustové závitky otáčíme. Nakonec je vyjmeme, šťávu poprášíme instantní jíškou, promícháme a krátce povaříme. Závitky vložíme zpět do šťávy. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.
Tip: výraznou chuť bude mít šťáva, když cibuli opečeme na rozškvařených kostičkách slaniny.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře