Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kapustový eintopf

Hodnocení uživatelů:
30 minut 50 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

2 velké cibule, 20 ml oleje, 200 g vepřové masa, kousek špeku, 4 velké mrkve, 2 kedlubny, 200 g růžičkové kapusty, 1 lžička instantní jíšky, špetka soli a pepře, 1 lžíce másla

  • 2 kusy cibule velká
  • 20 mililitrů olej
  • 200 gramů vepřové maso
  • 1 kus špek
  • 4 kusy mrkev velká
  • 2 kusy kedlubna
  • 200 gramů růžičková kapusta
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepř
  • 1 lžíce máslo

Příprava

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousíčky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme. Přidáme pokrájené vepřové maso a špek. Necháme změknout.
  2. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Kapustu opláchneme a zbavíme první poškozené vrstvy. Vše vložíme do hrnce a zalijeme 2 hrnky vody.
  3. Směs dusíme pod pokličkou do změknutí, poté odklopíme a ještě chvíli dusíme. Velká část vody se odpaří a do zbylého množství vmícháme jíšku, sůl, pepř a máslo. Zamícháme a necháme zhoustnout. Podáváme s pečivem.
Tip: Kedlubny můžeme nahradit bramborami a směs ovonět bobkovým listem.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře