Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Karamelové řezy

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 12 - 15 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 600 gramů hladká mouka
  • 2 lžíce plnotučné mléko
  • 20 gramů cukrářské droždí
  • 2 kusy syrová vejce
  • 100 gramů měkký rostlinný tuk Hera
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 2 dl zakysaná smetana

Krém

Příprava

  1. Cukrářské droždí rozmícháme v mléce. Přidáme zbytek ingrediencí a uhněteme tužší těsto podobné jako těsto na závin.
  2. Těsto rozdělíme na 4 části a necháme chvíli odpočinout. Poté ho rozválíme na 4 placky o velikosti plechu (27 x 39 cm).
  3. Aby se nám na desce s těstem lépe pracovalo, můžeme použít místo hladké mouky polohrubou pšeničnou mouku.
  4. Uválené placky propícháme a každou zvlášť pečeme 10 – 15 min na plechu v troubě předehřáté na 210 °C.
  5. Horké placky přesuneme z trouby pomocí nože na studený tác. Postupně vyndávané placky můžeme pokládat i na sebe a nemusíme se obávat, že by se slepily.
  6. Výrobu krému zahájíme tak, že rozmícháme pudingový prášek ručním šlehačem ve 3 dl studeného mléka.
  7. Do zbývajícího mléka nasypeme cukr, uvedeme do varu a přilijeme mléko s pudingovým práškem. Vše promícháme a necháme znovu vařit.
  8. Vařící mléko s pudingovým práškem a cukrem sundáme z plotny a vmícháme do něj Heru. Vzniklým teplým krémem potřeme placky tak, aby ještě zbylo na tenkou vrstvu na vrch řezů.
  9. Řezy necháme vystydnout 4 hodiny v lednici. Studený dezert naporcujeme nožem předem namočeným v horké vodě.
Tip: Karamelový pudingový prášek je možné nahradit čokoládou na vaření. Pokud máme náladu a čas, můžeme těsto rozdělit místo 4 na 6 stejně velkých částí, čímž se vytvoří více tenčích pater. V tomto případě doporučujeme vařit krém z 2 l mléka. Množství ostatních ingrediencí na krém také navýšíme ve stejném poměru.
Tip: Co je cukrářské droždí? Cukrářské droždí (hydrogenuhličitan amonný) se používá jako kypřidlo převážně při výrobě tenkých těst a vícepatrových zákusků. Během pečení se může uvolňovat nepříjemný zápach, ale vzniklé těsto je jemnější a lahodnější.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře