Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Karbanátky

Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

Karbanátky

  • 600 gramů mleté maso
  • 1 kus vejce
  • 50 - 100 mililitrů mléko
  • 1 kus rohlík
  • 3 - 4 lžíce strouhanka
  • 3 - 4 lžíce hladká mouka
  • 3 stroužky česnek
  • 3 lžičky majoránka
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepř

Na obalení

  • 50 - 100 gramů hladká mouka
  • 1 - 2 kusy vejce
  • 100 gramů strouhanka

Příprava

  1. Rohlík si rozdrobíme a namočíme do mléka. Mleté maso si dáme do mísy, přidáme všechny ingredience (sůl, pepř, rohlík, strouhanku, majoránku, mouku, 1 vejce, česnek) a promícháme.
  2. Z vzniklé hmoty tvoříme bochánky. Ty obalíme nejdříve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme na oleji z obou stran.
Tip: Karbanátky můžeme smažit i ve fritovacím hrnci.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře