Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Karbanátky plněné špenátem a oblohou

Hodnocení uživatelů:
40 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

Karbanátky

  • 1 kilogram mletého míchaného masa
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • 2 hrnky strouhanky
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 vejce
  • 2 balení špenátu
  • 8 stroužků česneku
  • 6-8 lžic tuku Hera
  • 3 cibule
  • 2 lžíce mouky
  • 1 kalíšek mléka
  • sádlo na smažení

Příprava

  1. Mleté maso spojíme s vajíčky, jemně pokrájenou jednou cibulí, kořením, Solamylem, trochou vody a dochutíme dle vlastní chuti (možno i koření do sekané).
  2. Špenát dáme rozmrazit na sporák do trochy vody. V jiném kastrole si usmažíme cibulku na Heře dozlatova, zaprášíme moukou, zalijeme mlékem a uděláme velmi světlou jíšku. Smícháme se špenátem, přidáme prolisovaný česnek, okořeníme pepřem a solí a necháme vychladnout.
  3. Začneme tvořit karbanátky, doprostřed dáme špenát, dobře zabalíme, obalíme ve strouhance a dáme smažit na pánev na sádlo.
  4. Hotové karbanátky podáváme s bramborem, či bramborovou kaší. Je ještě možnost, pokud se bojíme, že špenát bude vytékat (nesmí být řídký, udělat karbanátky zvlášť, rozkrojit a špenát dát na povrch.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře