Karbanátky plněné špenátem a oblohou

Autor:
Karbanátky plněné špenátem a oblohou
40 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem Nelze


Ingredience

Karbanátky

  • mletého míchaného masa - 1 kilogram
  • sůl dle chuti -
  • mletý pepř dle chuti -
  • strouhanky - 2 hrnky
  • solamylu - 2 lžíce
  • vejce - 2
  • špenátu - 2 balení
  • česneku - 8 stroužků
  • tuku Hera - 6-8 lžic
  • cibule - 3
  • mouky - 2 lžíce
  • mléka - 1 kalíšek
  • sádlo na smažení -

Příprava

  1. Mleté maso spojíme s vajíčky, jemně pokrájenou jednou cibulí, kořením, Solamylem, trochou vody a dochutíme dle vlastní chuti (možno i koření do sekané).
  2. Špenát dáme rozmrazit na sporák do trochy vody. V jiném kastrole si usmažíme cibulku na Heře dozlatova, zaprášíme moukou, zalijeme mlékem a uděláme velmi světlou jíšku. Smícháme se špenátem, přidáme prolisovaný česnek, okořeníme pepřem a solí a necháme vychladnout.
  3. Začneme tvořit karbanátky, doprostřed dáme špenát, dobře zabalíme, obalíme ve strouhance a dáme smažit na pánev na sádlo.
  4. Hotové karbanátky podáváme s bramborem, či bramborovou kaší. Je ještě možnost, pokud se bojíme, že špenát bude vytékat (nesmí být řídký, udělat karbanátky zvlášť, rozkrojit a špenát dát na povrch.
Tisk Zavřít