Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kaštanové poleno

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut Snadné

Ingredience

Korpus

  • 6 vajec
  • 600 g krupicového cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 150 g rozpuštěného tuku Hera máslová příchuť

Krém

  • 200 g čokolády
  • 500 ml smetany
  • 150 g kaštanového pyré
  • 100 g Hera máslová příchuť

Příprava

  1. Připravíme si korpus. Vejce vyšleháme s cukrem do bílé hladké pěny a ručně vmícháme prosátou mouku. Nakonec opatrně přidáme rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová příchuť a takto vzniklé těsto rozetřeme na plech do stejnoměrného plátu. Pečeme v předem dobře vyhřáté troubě na 200° C. Po upečení necháme vychladnout a ihned otočíme pečícím papírem navrch, aby korpus neosychal.
  2. Mezitím si připravíme krém. Veškeré suroviny na krém společně rozehřejeme na vodní lázni, dobře spojíme a dáme vychladnout. Vychlazenou směs poté vyšleháme a natřeme na piškotový plát. Zatočíme, dobře utáhneme a dáme chladnout.
  3. Vzor dřeva docílíme pomocí fládrovacího válečku, případně jej můžeme vytvořit pomocí zdobícího sáčku a to tak, že nejprve z tmavé čokolády utvoříme vzor dřeva na pečící papír a necháme v pokojové teplotě zatuhnout, poté přetřeme bílou čokoládou a takto vzniklým čokoládovým plátem obalíme zatuhlou roládu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře