Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kaštanový dort se šlehačkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
145 minut 25 minut 8-10 porcí Středně obtížné

Ingredience

Na dortový základ

  • 6 kusů vajec
  • 10 lžic vody
  • 30 dekagramů cukr
  • 25 dekagramů mouky
  • 5 dekagramů práškového kakaa
  • 1 balení prášku do pečiva

Na náplň

  • 25 dekagramů kaštanového pyré
  • 2 lžíce cukru
  • 1 balení želéfixu
  • 1 lžíce rumu
  • 4 dl smetany ke šlehání
  • 10 dekagramů strouhané čokolády

Příprava

  1. Oddělíme vejce od bílků. Žloutky rozmícháme dohladka s cukrem, bílky vyšleháme s vodou do pevného sněhu, mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Ke sněhu přidáme žloutky s cukrem, poté opatrně po troškách přimícháme moučnou směs. Masu nalijeme do dortové formy vystlané pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby a na 180 stupňů pečeme do zkoušky jehlicí (asi 25 minut).
  2. Kaštanové pyré rozmačkáme a smícháme s rumem a moučkovým cukrem do hladka. Smetanu vyšleháme do pevné šlehačky, přidáme k ní želéfix a opatrně do ní vmícháme kaštanovou hmotu.
  3. Piškoty překrojíme na tři plátky. První umístíme na talíř, potřeme ho asi třetinou krému, poté na něj položíme další plátek, který potřeme stejným množstvím krému. Nakonec položíme na vrch poslední plát a celý dort pokryjeme krémem.
  4. Strany dortu ozdobíme strouhanou čokoládou. Vech můžeme ozdobit stříkaným vzorem. Před konzumací zchladíme.
Tip: Z čokolády a kaštanové hmoty můžeme vyrobit kaštánky na ozdobu.
Tip: Lze připravovat i z kupovaného kakaového piškotu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře