Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kaštanový likér

Hodnocení uživatelů:
20 minut 15 minut 8 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 3 kusy ledové kaštany
  • 1 kus salko
  • 250 mililitrů šlehačka
  • 1/2 litru rum
  • 100 gramů hořká čokoláda

Příprava

  1. Šlehačku vlijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané kaštany. Za stálého míchání povaříme. Nemusí přejít varem, jen prostě rozpustit čokoládu a kaštany.
  2. Sejmeme z plotny, necháme vychladnout, pak vlijeme salko a nakonec rum. Řádně promícháme aby byl likér hladký a lijeme do lahve. Z jedné dávky je litr likéru.
Tip: Nemusíme nechávat odležet, můžeme hned podávat a po otevření je nutné skladovat v chladu.
|
|
| Tisk
Dělám karamelový. Salko vaříme dvě hodiny ve vodě, necháme vychladnout. Opravdu vychladnout. Jednou jsem to nedodržela a spálila jsem si hnáty. Hodíme do šlehače a ředíme kvalitním destilátem - vodečka, případně rumíček. Vyšleháme do hladka, naplníme do lahví a přihlížíme, jak rychle mizí. Poměr - dle chuti. Já dávám půl litru rumu na jedno Salko. Hezký den.
Marta | 21.3.2014 14:26 1
opravdu to vypadá báječně a určitě to bude i výborně chutnat
určitě to vyzkouším
Karin Boušková | 22.3.2014 14:54 2
Odpověď na 1. Komentář.
díky moc za recept
určitě vyzkouším, poté dám vědět jaký měl úspěch:)
Karin Boušková | 8.7.2014 18:51 3
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře