Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kávové oválky

Hodnocení uživatelů:
60 minut 10 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 200 gramů hladká mouka
  • 60 gramů moučkový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 150 gramů máslo
  • 1 kus vejce
  • 1 lžíce zrnková káva

Krém

  • 100 gramů máslo
  • 100 gramů hořká čokoláda
  • 4 lžíce rum

Poleva

  • 150 gramů bílá čokoládová poleva
  • 1 lžíce zrnková káva

Ozdoba

  • 50 kusů čokoládová kávová zrna

Příprava

  1. Z mouky, cukru, vanilkového cukru, másla, vajíčka a kávy zpracujeme těsto. Necháme ho asi hodinku v chladu odpočinout a pak z něj vyválíme plát a vykrajujeme oválky. Pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C. Necháme je vychladnout.
  2. Na krém si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, necháme ji mírně zchladit a vmícháme ji do vyšlehaného másla. Dochutíme rumem. Slepujeme k sobě vždy dva oválky a necháme v chladu ztuhnout.
  3. na polevu si rozpustíme bílou čokoládovou polevu a vmícháme do ní zrnkovou kávu.
  4. Oválky máčíme v polevě a zdobíme kávovým zrnem.
Tip: Místo čokoládového kávového zrna použijeme kávové zrno z marcipánu, které si napřed obarvíme kakaem a pak vytvarujeme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře