Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kávový šlehačkový dort

Hodnocení uživatelů:
90 minut 25 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

korpus

  • 6 vajec
  • 250 gramů cukru krupice
  • 200 gramů lískových oříšků
  • 25 gramů instatní kávy
  • 3 lžíce mouky polohrubé
  • půl balení kypřicího prášku do pečiva

náplň

  • 3 balení šlehačky
  • 2 balení ztužovače šlahačky
  • 2 lžíce instantníhi kapučína
  • 2 balení vanilkové cukru

Příprava

  1. Ze 3 vajec oddělíme bílky a ušleháme tuhý sníh. Cukr, 3 vejce a 3 žloutky ušleháme do pěny, přidáme mleté oříšky smíchané s kávou, moukou a práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme asi 25 minut na 200 °C. Korpus necháme vychladnout.
  2. Šlehačku ušleháme se ztužovači, přidáme kapučinový prášek a vanilkové cukry. Trochu šlehačky si schováme do sáčku na zdobení.
  3. Dortový korpus rozřízneme, potřeme polovinou šlehačky, přiklopíme a potřeme celý dort zbylou šlehačkou. Sáčkem na zdobení nazdobíme, můžeme dozdobit čokoládovými kávovými zrny nebo jen postrouhat čokoládou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře