Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kdoulový sýr

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
1460 minut 60 minut 6-8 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 6 kusů kdoulí
  • 50 dekagramů cukru
  • 1 kus citrón

Příprava

  1. Kdoule důkladně opláchneme, nakrájíme na dílky a ostrým nožem zbavíme jádřince.
  2. Dáme do hrnce, dolijeme vodou, vymačkáme ke kdoulím půl citronu a vaříme do měkka.
  3. Slijeme vodu a změklé ovoce pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. (Slupku neloupeme, protože slupka obsahuje pektin, který způsobí ztuhnutí sýra.)
  4. Pyré zahříváme a přidáme k němu cukr. Vymačkáme druhou polovinu citronu a vaříme do zhoustnutí.
  5. Vhodnou nádobu vystleme potravinářskou fólií a nalijeme do ní onu hustou masu.
  6. Necháme jednu noc chladnout na chladném místě. Po takové době už hmota udrží formu, ale ještě je měkká. Vyklopíme na pečící papír a dáme do chladného místa, kde profukuje. Ideální je komora. Konzumovat lze přibližně za 1 týden. Sýr v komoře vydrží delší dobu lehce zabalený v pečícím papíru.
Tip: S kdoulemi pracujme oparně, protože jsou tvrdé a lehce nám po nich může sjet nůž.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře