Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kdoulový sýr

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 35 minut 6 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 3 kilogramy kdoulí
  • 2-3 zrnka hřebíčku
  • 1 kus skořice v celku
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 kus citrón
  • 2 kilogramy cukru

Příprava

  1. Kdoule očistíme, odstraníme jádřinec, 20 minut vaříme do měkka společně s hřebíčkem a skořicí. Po dovaření ponorným mixerem rozmixujeme na pyré. Přidáme cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu.
  2. V hladkém hrnci vaříme za stálého míchání ještě asi 10-15 minut, poté trochu kápneme na porcelánový talíř. Pokud se kapka nerozteče, ale ztuhne. tak hmotu přelijeme do form na srnčí hřbet vystlanou potravinářskou fólií. Druhý den vyklopíme a uchováváme na větraném místě, sušíme 2-3 dny.
Tip: Doporučujeme k sýrům, vínu nebo zvěřině.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře