Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kdoulový sýr

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
730 minut 50 minut 10-12 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1,3 kilogramy kdoulí
  • 30 dekagramů cukru
  • 1 citrón šťáva

Příprava

  1. Kdoule důkladně omyjeme a nakrájíme je na menší kousky. Je snazší je oloupat až po uvaření. Dáme kousky vařit společně s šťávou z jednoho citronu a uvaříme je do měkka. Měkkost kontrolujeme vidličkou. Když vidlička lehce projde a kdoule z ní pak i lehce zklouzne, tak je hotovo.
  2. Z kousků stáhneme slupku a rozmixujeme. Vodu, ve které se vařili, nepotřebujeme. Hmotu vlijeme zpět do hrnce, zahříváme, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zhoustnout. Formu na srnčí hřbet vysteleme potravinářskou fólií a vlijeme do ní hmotu. Necháme vychladnout a když už hmota není teplá, vložíme ji do lednice.
  3. V lednici ji necháme ztuhnout. Z formy ji vyklopíme na plech pokrytý pečícím papírem. Necháme 1 týden schnout na suchém, chladném místě. Nejlépe se k tomu hodí špajz.
Tip: Lze připravovat i s ořechy.
Tip: To, na jak dlouho je třeba nechat hmotu v lednici, závisí na síle hmoty, ale nejméně jednu noc. Nejlépe na 1 celý den.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře