Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kecskemétská gulášová polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 60 dekagramů hovězího masa např. kýta
  • 2 kusy mrkve
  • 2 kusy bílé řepy
  • 1 kus celer půlka, menší hlava
  • 4-5 kusů růžiček z květáku
  • 2 plátky papriky
  • 3 kusy brambory
  • 1 hlávka cibule větší hlava
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička Piros Arany maďarské ochucovadlo
  • 1 lžička gulášového krému
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička kmínu celého
  • sůl
  • Knorr Aromat
  • 1 lžička pepře mletého
  • 1 kus paprika ostré
  • 2-3 lžíce oleje

Do polévky

  • těstoviny

Příprava

  1. Maso pokrájíme na drobné kostky, cibuli nakrájíme najemno, zeleninu očistíme, nakrájíme. Ostrou papriku jenom umyjeme a dáme bokem.
  2. Cibuli na oleji orestujeme, přidáme prolisovaný česnek a když už je cibule sklovitá, přidáme maso, dobře zamícháme, posypeme mletou červenou paprikou a podlijeme asi 2 dl vody. Osolíme, opepříme, přidáme ochucovadlo, Piros Arany, gulášový krém a na pomalém ohni vaříme do poloměka maso.
  3. Když už maso změklo, přidáme zeleninu. Mezičasem ochutnáme a podle chutí přidáme sůl, nebo kmín.
  4. Když už zelenina změkla, přidáme v celosti ostrou papriku a do vařící se polévky přidáme těstoviny, pak vaříme ještě 5-8 minut. Před podáváním pod pokrývkou necháme odpočívat ještě 10 minut.
Tip: Kdyby jsme chtěli hustší polévku, přidáme více těstovin.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře