Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Koblihy z bramborového těsta

Hodnocení uživatelů:
50 minut 40 minut 30 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 1 kilogram brambory
  • 80 gramů droždí
  • 200 gramů máslo
  • 1 kilogram hladká mouka
  • 2 špetky sůl
  • 2 lžíce vodka
  • 4 kusy vejce
  • 120 gramů moučkový cukr
  • 250 gramů marmeláda ovocná
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 300 mililitrů olej

Příprava

  1. Oloupané brambory uvaříme doměkka, scezené a ještě teplé propasírujeme do mísy. Na teplé brambory rozdrobíme droždí, položíme máslo a necháme stát 10 minut
  2. Pak vařečkou, nebo lžící promícháme, přidáme prosetou mouku, špetku soli, vodku a rukama vy propracujeme.
  3. Vejce prošleháme s cukrem, přidáme do mísy a důkladně zpracujeme na hladké těsto.
  4. Na podložku si nachystáme kopečky marmelády, které budeme balit do těsta.
  5. Pomoučenou rukou odebíráme kousky těsta do kterého vždy zabalíme lžičku marmelády a vytvarujeme kouli.
  6. Ukládáme na vál spojenou části dospod. Necháme 15 minut odpočinout.
  7. Smažíme ve větší vrstvě oleje do zlatova, necháme okapat na papírovém ubrousku.
  8. Hotové koblihy pocukrujeme.
Tip: Do několika koblih můžete místo marmelády zabalit rumovou pralinku, jsou výborné.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře