Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kohout se smetanovou omáčkou

Hodnocení uživatelů:
10 minut 110 minut 4-5 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1,5 - 2 kilogramy mladý kohout
  • 1 litr vývar z kohouta
  • 250 mililitrů sladká smetana (31%)
  • 1 kus menší cibule
  • 1 kus menší mrkev
  • 1 kus menší petržel
  • 1 kus klínek z bulvy celeru
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček celý pepř
  • 3 kusy bobkový list
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti hladká mouka
  • dle chuti máslo

Příprava

  1. Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve formě pěny, tak ji odstraníme. Přidáme 1 menší cibuli, 1 menší mrkev, 1 menší petržel a klínek z bulvy celeru a osolíme. Dále přidáme 5 kuliček pepře a nového koření a 3 bobkové listy. Necháme zlehka vařit - probublávat dokud není maso krásně měkké (cca 2 hodiny).
  2. Po uvaření opatrně vyjmeme uvařené maso a udržujeme teplé. Silný vývar scedíme a vlijeme do něj 1 balení sladké smetany (250 ml). Na zahuštění použijeme směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky. Metličkou jíšku promícháme a následně omáčku důsledně mícháme cca 15 minut, neboť má tendenci se připalovat.
  3. Chuť omáčky je velmi silná a díky smetaně jemná. Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedlíky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře