Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Kohoutí guláš na červeném víně
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
10 minut
200 minut
8-10 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 1 kus kohout připravený k vaření asi 2 kg
- 2 kusy červené cibule
- 1 kus zelené papriky
- 2 kusy rajčat
- 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón na Guláš
- 1 lžíce sladké červené papriky
- 1 lžička kmínu
- 2 kusy bobkového listu
- 5 dl červeného vína
- 2 lžíce kachního sádla případně vepřové
- 2 lžíce oleje
Příprava
- Kohouta nejprve naporcujeme. Větší kusy masa (stehna, prsa, hřbet) pomocí sekyrky rozpůlíme nebo roztřetíme.
- V pánvi na rozehřátém oleji postupně restujeme kusy masa ze všech stran.
- Mezitím orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli na sádle ve větší nádobě. Přidáme bobkový list.
- Přilijeme červené víno a vaříme takovou dobu, až zbudou 2 - 3 lžíce vína. (Když vaříme s červeným vínem, nepřidáváme ho k jídlu až na konci, protože by výsledek obsahoval příliš chuti kvasnic a alkoholu. Je lepší na začátku vaření nechat větší množství vína vyvařit, a jídlo tak dostane tu správnou chuť)
- Papriku a Knorr Bohatý bujón na guláš smícháme s cibulí a vše přesuneme do nádoby vhodné do trouby. Přidáme kohouta, nakrájenou zelenou papriku a rajčata. Zbytky od kohouta přichycené na pánvi oddělíme pomocí trochy vody nebo červeného vína a přilijeme ke kohoutovi a k tomu ještě přilijeme asi 2 - 3 dl vody. (Guláš můžeme připravovat i v hrnci na ohni)
- Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů. V troubě vaříme asi 3 hodiny než maso změkne. Doba přípravy se samozřejmě odvíjí od kvality masa a stáří zvířete. Proto jej musíme občas zkontrolovat. Pokud bude potřeba, můžeme dolít vodu. Podáváme s noky, vařenými brambory, bramborovým pyré nebo s maďarskými těstovinami "tarhonya".
Žádný nový komentář.