Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kohoutí guláš na červeném víně

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 200 minut 8-10 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus kohout připravený k vaření asi 2 kg
  • 2 kusy červené cibule
  • 1 kus zelené papriky
  • 2 kusy rajčat
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón na Guláš
  • 1 lžíce sladké červené papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 2 kusy bobkového listu
  • 5 dl červeného vína
  • 2 lžíce kachního sádla případně vepřové
  • 2 lžíce oleje

Příprava

  1. Kohouta nejprve naporcujeme. Větší kusy masa (stehna, prsa, hřbet) pomocí sekyrky rozpůlíme nebo roztřetíme.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji postupně restujeme kusy masa ze všech stran.
  3. Mezitím orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli na sádle ve větší nádobě. Přidáme bobkový list.
  4. Přilijeme červené víno a vaříme takovou dobu, až zbudou 2 - 3 lžíce vína. (Když vaříme s červeným vínem, nepřidáváme ho k jídlu až na konci, protože by výsledek obsahoval příliš chuti kvasnic a alkoholu. Je lepší na začátku vaření nechat větší množství vína vyvařit, a jídlo tak dostane tu správnou chuť)
  5. Papriku a Knorr Bohatý bujón na guláš smícháme s cibulí a vše přesuneme do nádoby vhodné do trouby. Přidáme kohouta, nakrájenou zelenou papriku a rajčata. Zbytky od kohouta přichycené na pánvi oddělíme pomocí trochy vody nebo červeného vína a přilijeme ke kohoutovi a k tomu ještě přilijeme asi 2 - 3 dl vody. (Guláš můžeme připravovat i v hrnci na ohni)
  6. Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů. V troubě vaříme asi 3 hodiny než maso změkne. Doba přípravy se samozřejmě odvíjí od kvality masa a stáří zvířete. Proto jej musíme občas zkontrolovat. Pokud bude potřeba, můžeme dolít vodu. Podáváme s noky, vařenými brambory, bramborovým pyré nebo s maďarskými těstovinami "tarhonya".
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře