Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kohoutí perkelt s haluškami s chutí kopru a tvarohu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 90 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Kohoutí perkelt

  • 4 kusy kohoutích stehen spodních, vrchních
  • 4 kusy kohoutích krídel
  • 4 kusy cibule
  • 2 kusy papriky nebo lečo
  • 3 kusy rajče nebo lečo
  • 4 stroužky česneku
  • 1 dl oleje
  • 2 lžíce červené papriky mleté
  • 2 lžíce Knorr Aromat

K připravě halušek

  • 0,5 kilogramů mouky
  • 4 kusy vejce
  • 1 lžička soli
  • 2 lžička oleje
  • 25 dekagramů tvarohu
  • 1 svazek kopru

Příprava

  1. Do mísy vlijeme olej. Nadrobno nakrájíme cibuli a dobře usmažíme, přitom papriku, a dvě rajčata nakrájíme nadrobno a usmažíme pak společně s cibulí. Ochutíme mletou paprikou, podlijeme 1 dl vody, vytlačíme česnek, posypeme Knorr Aromatem, zamícháme a přidáme maso. Když je potřeba, nalijeme ještě trochu vody. Přidáme na půlky nakrájené rajčata a papriku. Vaříme pod pokrývkou na středním ohni, občas zamícháme, do té doby podléváme trochou vody, kým maso nezměkne, asi 1, 5 hodiny.
  2. Když je maso téměř hotové, tak dáme do velké mísy vařit hodně vody, a přidáme olej a sůl. Vejce zamícháme se solí s trochou oleje, pak s moukou vypracujeme. Na krájecí desce s nožíkem oddělujeme halušky do vody, a když jsou hotové (když vyjdou na povrch vody, tak je ještě necháme 1-2 minuty vařit), scedíme, oplákneme. Při podávaní na ně dáme tvaroh a kopr.
Tip: Podáváme s domácím kysanou zeleninou..
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře