Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kokosové podkovičky

Hodnocení uživatelů:
60 minut 30 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 10 dekagramy kokos
  • 25 dekagramy hladká mouka
  • 10 dekagramů máslo
  • 10 dekagramů moučkový cukr
  • 1 kus vanilinový cukr
  • 1 kus vejce

Krém

  • 15 dekagramů máslo
  • 8 dekagramů moučkový cukr
  • 100 mililitrů vaječný likér
  • 10 dekagramů sušené mléko
  • 10 dekagramů bílá tuková poleva

Příprava

  1. Suroviny pro těsto zpracujeme a necháme ho odležet 2 hodiny v chladu. Vychlazené těsto rozválíme na plát o tloušťce 4 mm a formičkou vykrajujeme podkovičky. Skládáme na suchý plech a pečeme asi 12 minut při 200 °C.
  2. Krém: Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vaječný likér, který jsme předtím smíchali se sušeným mlékem.
  3. Po vychladnutí podkoviček je spojujeme krémem a poléváme bílou tukovou polevou. Podle vkusu dozdobíme.
Tip: Okraje podkoviček můžete ještě obalit ve strouhaném kokosu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře