Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kokosoví tučňáci

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 25 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

krém

  • 100 gramů rostlinný tuk Hera nebo máslo
  • 2 lžíce kakao
  • 50 gramů moučkový cukr
  • 2 lžíce rum

zdobení

  • 100 gramů bílá čokoládová poleva
  • 75 gramů tmavá čokoládová poleva
  • 50 gramů loupané mandle
  • oranžová marcipánová hmota na zobáčky
  • 25 kusů dětské kulaté piškoty

Příprava

  1. Na krém vyšleháme změklé máslo nebo Heru s kakaem, moučkovým cukrem a rumem.
  2. Dětské piškoty rozdrtíme na jemno. Smícháme je s rumem, kokosem, moučkovým i vanilkovým cukrem a změklou Herou nakrájenou na malé kousky. Vypracujeme nelepivou hmotu, kterou rozdělíme na kousky o velikosti vlašského ořechu. Z každého kousku vyválíme kuličku, kterou obalíme v moučkovém cukru a vtlačíme do formičky na včelí úl.
  3. Vařečkou nebo palcem v úlu vytlačíme otvor a naplníme ho čokoládovým krémem. Úl uzavřeme celým piškotem a vyklepneme ho z formičky.
  4. Bílou čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni, celý úl v ní namočíme a necháme ztuhnout. Tmavou polevu také rozehřejeme ve vodní lázni a namočíme v ní úl do poloviny. Než zatuhne, přilepíme po stranách poloviny mandlí jako křidélka.
  5. Zobáček vytvoříme z kousku oranžové marcipánky a oči namalujeme zbylou tmavou polevou. Cukroví necháme v lednici ztuhnout.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře