Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Koláč s citronovou pěnou a ovesnou krustou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 min 30 min 12 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 50 gramů ovesné vločky
  • 150 gramů hladká mouka
  • 250 gramů rostlinný tuk Hera
  • 3 kusy žloutek
  • 80 gramů třtinový cukr

Citrónová pěna

  • 1 kus nastrouhaná kůra z citrónu
  • 1 kus citrónová šťáva
  • 3 dl smetana ke šlehání
  • 175 gramů jogurt
  • 10 gramů želatina Dr. Oetker
  • 1 dl studená voda
  • 50 gramů glukózový sirup

Příprava

  1. Smícháme všechny přísady na těsto, s výjimkou vajec, ve velké míse. Pak vmícháme žloutky a ručně vypracujeme těsto.
  2. Na moukou poprášeném válu vyválíme těsto do kruhu o velikosti vaší formy. Do formy na koláč vložte těsto a vymačkejte do krajů. Dejte do ledničky na 30 minut odpočinout a poté pečte dozlatova na 180°C.
  3. Pro přípravu citronové pěny rozmíchejte želatinu ve studené vodě a na mírném plameni ji nechte rozpustit. V misce spojte jogurt, citronovou kůru a šťávu a glukózový sirup. Vyšlehejte smetanu do tuha a přidejte ji do směsi z jogurtu. Přidejte dvě lžíce krému do teplé želatiny, potom přimíchejte celou želatinovou směs do jogurtové.
  4. Krém rozetřete na vychlazené těsto a dejte do lednice vychladnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře