Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

koláčky

Hodnocení uživatelů:
60 minut 30 minut 8 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

kvásek

  • 100 mililitrů mléka
  • 20 gramů droždí
  • 1 lžíce cukru

těsto

  • 350 gramů hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 70 gramů másla
  • 3 lžíce cukru
  • podle volby náplně - tvaroh, povidla, mák, ořechy

Příprava

  1. Necháme vzejít kvásek a smícháme s dalšími ingrediencemi. Zaděláme vláčné těsto které necháme půl hodinky odpočinout. Pak vyválíme na vále a vykrajujeme hrnkem kolečka která poklademe na plech. Po úplném vykynutí (poznáme tak, že když těsto zkusíme a zatlačíme - nevrací se) vytlačujeme do těsta menším hrnečkem důlky. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem.
  2. Důlky naplníme buď zavařeninou, tvarohem, nebo dalšími náplněmi a posypeme drobenkou.
  3. Pečeme na 200 stupňů cca dvacet minut, podle toho, kdy chytnou krásnou barvu
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře