Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Koláčky s hroznovým vínem

Receptynakazdyden.cz
Jednoduché koláčky s hroznovým vínem si zamilujete i vy. Jsou jednoduché na přípravu a výborně chutnají!
Hodnocení uživatelů:
30 minut 35-40 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 60 gramů rostlinného tuku Hera
  • 400 gramů hladké mouky
  • 42 gramů droždí
  • 60 gramů krystalového cukru
  • špetka soli
  • 240 mililitrů mléka
  • rostlinný tuk Hera na vymazání formiček
  • hrubá mouka na vymazání formiček

náplň

  • 4 vejce
  • 80 gramů krystalového cukru
  • 1 kus citrónová kůra
  • 1 a 1/2 balení vanilkového pudinku Dr. Oetker
  • 6 lžic citrónové šťávy
  • 260 mililitrů smetany ke šlehání

zdobení

Příprava

  1. Do mísy prosejeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a špetku soli. Heru rozpustíme a necháme zchladnout, mléko mírně zahřejeme a oboje přilijeme do mísy. Vypracujeme těsto, které necháme asi 20 minut kynout.
  2. Mezitím připravíme náplň. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a citronovou kůrou z 1 citronu utřeme do pěny. Přidáme pudink rozmíchaný s citronovou šťávou. Z bílků připravíme sníh, ze smetany tuhou šlehačku. Oboje vmícháme do náplně. Hroznové víno otrháme, omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme.
  3. Formičky na tartaletky vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto prohněteme a rozválíme na plát silný asi 3 mm. Nakrájíme ho na kousky a vtlačíme do formiček. Na koláčky rozdělíme náplň, poklademe je ovocem a necháme 5 minut odpočinout. Pečeme je v předehřáté troubě při 175 °C 35 až 40 minut. Po vychladnutí uvolníme z formiček a pocukrujeme.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na skvělé koláče, dorty a bábovky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře