Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Koláčky se sušenou švestkou

Hodnocení uživatelů:
40 minut 60 minut 15 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 500 gramů hladká mouka
  • 100 gramů cukr
  • 100 gramů tuk Hera
  • 2 kusy žloutky
  • 30 gramů droždí
  • 5 gramů sůl
  • 1/4 litru mléko

Tvarohová náplň

  • 2 kusy tvaroh kostky
  • 100 gramů cukr
  • 2 kusy žloutky
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 50 gramů máslo

Drobenka

  • 60 gramů polohr. mouka
  • 40 gramů cukr
  • 40 gramů máslo nebo hera

Ostatní

  • 1 balení sušené švestky
  • 1 kus vajíčko na potírání
  • 5 lžic olej na vymazání plechu

Příprava

  1. Připravíme si kvásek droždí + cukr, 2 lžíce mouky a 5 lžic vlažného mléka. Necháme vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlažný tuk a mléko, ve které jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutky. Vypracujeme vláčné těsto, dáme kynout a můžeme si připravit tvaroh.
  2. Rozetřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutkem. Přidáme tvaroh a promícháme.
  3. Dále si připravíme drobenku smícháním ingrediencí na drobenku.
  4. Z vykynutého těsta děláme malé bochánky, které vkládáme na vymaštěný plech.
  5. Bochánky necháme ještě cca 5 minut odpočinout a pak děláme důlky skleničkou, kterou před každým promáčkutím obalíme v mouce. Okraje koláčků natřeme rozkvedlaným vajíčkem.
  6. Do důlku klademe tvarohovou náplň, doprostřed vmáčkneme sušenou švestku a posypeme drobenkou.
  7. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.
Tip: Místo sušené švestky můžeme použít lžičku švestkových povidel.
Tip: Do tvarohové náplně použijeme raději tvaroh - kostky, než ve vaničkách, ten by nám mohl při pečení vytékat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře