Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kolozsvárské ledvinky s karotkou

Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 kusů vepřové ledvinky
  • 30 dekagramů libová Kolozsvárská slanina
  • 1 kus cibule
  • 4 kusy karotka
  • 1 lžíce vepřové sádlo
  • dle chuti nové koření
  • dle chuti bobkový list
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • 1 litr masový vývar

Příprava

  1. Kolozsvárskou slaninu zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce, kde jsme si předtím rozpustili lžíci vepřového sádla.
  2. Po chvilce přidáme na hrubší kousky nakrájenou cibuli, nové koření, bobkový list a restujeme společně do zhnědnutí cibule. Vepřové ledvinky zbavené vyřezaných močovodů, nakrájíme na nudličky. Poctivě propláchneme opakovaně v sítku vodou a následně vložíme do misky s mlékem a necháme odležet asi jednu hodinu. Poté mléko vylijeme a propláchneme nakrájené ledvinky pod proudem vody a přidáme do hrnce k opražené cibuli se slaninou a zprudka orestujeme. Okořeníme bohatě čerstvě mletým pepřem a podlijeme cca 1 litrem masového vývaru. Dusíme, dokud nejsou ledvinky krásně měkké - cca 45 minut.
  3. Jakmile jsou ledvinky hotové tak na jemném struhadle nastrouháme očištěné karotky na velmi tenké plátky a přidáme k ledvinkám. Zahustíme lehce lžící mouky, kterou si rozmícháme v trošce studené vody a vlijeme do hrnce k ledvinkám. Lehce provaříme společně s karotkou cca 15 minut. Podáváme s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře