Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Konfitované husí stehno

Receptynakazdyden.cz
Časově náročná, ale dokonalá konzervace masa, při které se husí stehna nevysuší. To je konfinování. Seznamte se prosím s touto dokonalou gastronomickou metodou.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut

Ingredience

  • 6 husích stehen
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 60g hrubozrnné soli
  • 5 stroužků česneku
  • 750ml kachního sádla
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón kuřecí

Příprava

  1. Husí stehna naložíme do soli, česneku, tymiánu a necháme marinovat v chladu.
  2. Poté stehna osušíme, dáme do pekáče, zalijeme rozpuštěným sádlem a při teplotě 125°C konfitujeme v troubě asi 2 hodiny.
  3. Měkká stehna vyjmeme, šťávu slijeme a do výpeku na dně pekáče přidáme připravený kuřecí vývar z bujonu a promícháme. Šťávu zahustíme pomalým svařením vývaru s výpekem do požadované hustoty a přecedíme.
  4. Stehna dopečeme na barvu při vyšší teplotě a podáváme se zelím a knedlíkem.
|
|
| Tisk

Kategorie

maso drůbeží maso

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře