Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Koňská roštěná nadivoko

Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 plátků koňská roštěná
  • 1 lžička koření na roštěnou a divočina
  • 400 gramů uzená slanina
  • 1 kus velká cibule
  • dle chuti hladká mouka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 3 kuliček nové koření
  • 2 kusy bobkový list

Příprava

  1. Koňskou roštěnou - plátky zlehka naklepeme a nařízneme. Roštěnou potřeme směsí koření na divočinu a roštěnky, smíchané s trochou oleje. Okořeněné plátky dáme uležet do lednice na cca 1 hodinu.
  2. Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme v hrnci, až zezlátne. Přidáme najemno pokrájenou cibuli a opékáme za stálého míchání. Maso po uležení vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce a zprudka restujeme, tak aby se zatáhlo, a přendáme jej do hrnce k opečené slanině s cibulkou.
  3. Zalijeme vodou tak, aby se maso dusilo ve vlastní šťávě. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, dokud maso nezměkne (60 – 120 minut). Po změknutí plátky masa vyjmeme a vzniklou omáčku propasírujeme a zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vody a provaříme ještě cca 15 minut.
Tip: Příloha vařené nové brambory a okurkový salát s kysanou smetanou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře