Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Koprovka s kuřátky

Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 500 mililitrů hovězí vývar
  • 200 mililitrů smetana
  • 200 mililitrů mléko
  • 1 svazek kopr
  • 1 kalíšek houby kuřátka
  • dle chuti sůl, ocet, cukr

Příprava

  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem (případně vodou), přidáme mléko a 20 minut provaříme.
  2. Kuřátka očistíme a nasekáme na menší kousky a dáme uvařit. Přidáme je i s na jemno nasekaným koprem do základu omáčky. Pokud se nám omáčka zdá řídká, rozkvedláme trošku mouky ve smetaně a omáčku zahustíme, pokud je akorát, vlijeme smetanu bez mouky.
  3. Ochutíme solí, octem a cukrem. Podáváme s knedlíkem a vařeným hovězím masem.
Tip: Kopr můžeme použít i sterilovaný, potom už nemusíme přidávat ocet.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře