Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kořeněná višňová omáčka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 5 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 500 gramů vypeckované višně
  • 2 kusy pyramidové sáčky čaje Lipton Green tea Lemon Melissa
  • 3 lžíce cukr
  • menší kousek skořice
  • 5 kusů hřebíček
  • 5 kusů kuličky nového koření
  • 1 kus citrón
  • 1 lžíce škrobová moučka
  • citrónová tráva nebo lístky máty na ozdobu

Příprava

  1. Višně vložíme do hrnce a zalijeme vodou, tak aby byly ponořené, a uvedeme do varu. Přidáme sáčky čaje, cukr, skořici, hřebíček, nové koření, tence oloupanou citrónovou kůru a trochu vymačkané citrónové šťávy.
  2. Omáčku vaříme 2 minuty při nízké teplotě, pak čajové sáčky a koření vyndáme. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství studené vody.
  3. Podáváme teplou hned po dovaření. Můžeme ozdobit citrónovou trávou nebo lístky máty.
Tip: Tato omáčka je vynikající k vařeným i smaženým masům.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře