Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kořeněné hrudky s mandlemi

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 10 minut 40 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

těsto

zdobení

Příprava

  1. Sodu rozpustíme ve lžíci studené vody. Heru nakrájíme na kousky a vymícháme s cukrem do pěny. Přidáme vejce, ovesné vločky, mouku, mleté mandle, citronovou kůru z 1/2 citrónu, skořici a perníkové koření. Přilijeme vodu se sodou. Ze všech přísad vypracujeme tužší těsto.
  2. Z těsta tvoříme kuličky a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10 minut. Po upečení je necháme vychladnout. Mandle podélně rozpůlíme, nasypeme na další plech a v troubě je upražíme dozlatova.
  3. Mezitím za občasného promíchání rozpustíme čokoládu s tukem v horké vodní lázni. Na vychladlé hrudky naneseme trochu čokolády a ozdobíme je dvěma půlkami pražených mandlí.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře