Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Korunovační kuřecí salát

Hodnocení uživatelů:
90 minut 30 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 200 gramů kuřecích prsou
  • 1 pomeranč
  • 2 kusy bobkového listu
  • špetka pepře
  • špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kus cibule
  • 1 lžička kari
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 50 mililitrů suchého červeného vína
  • 1 Meruňka
  • 80 gramů majonézy
  • 2-3 lžíce worcestrové omáčky
  • 10 gramů Hnědého třtinového cukru
  • 30 gramů mandlí plátky
  • 2 kusy Římského salátu

Příprava

  1. Kuřecí maso poklademe bobkovým listem,přidáme sůl,pepř,přidáme šťávu z pomeranče a pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních cca 30-40minut .
  2. Mezitím oloupeme a jemně nasekáme cibuli . V horkém oleji ji smažíme do měkka,přidáme kari a rajský protlak , červené víno a 2 lžíce vody těsně před dokončením, přidáme sůl a pepř.Poté přefiltruje přes síto a necháme vychladnout
  3. Majonézu a Worčestrovou omáčku a nasekanou meruňku , sůl, pepř a cukr promícháme.Přidáme maso do této směsi a alespoň 2 hodiny necháme odstát.
  4. Nachystáme do mísi natrhaný římský salát a přelijeme omáčkou s kuřecím mase,po té posypeme plátky mandlí které v pánvi osmažíme bez tuku.
Tip: Salát je vhodný do sendviče.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře