Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Košíčky s karamelizovanými oříšky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 15 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto na košíčky

  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 gramů hladká mouka
  • 60 gramů cukr moučka
  • 1 kus vejce
  • hladká mouka na vál

náplň

zdobení

  • 150 mililitrů smetana ke šlehání
  • 1 balení vanilkový cukr Dr. Oetker
  • 12 kusů fialky

Příprava

  1. Mouku a cukr prosejeme na vál. Do středu uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Heru nakrájíme na malé kousky a přidáme k ostatním surovinám. Propracujeme nejprve vidličkou a pak rukama na hladké nelepivé těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet.
  2. Vál lehce posypeme moukou. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm. Vykrájíme z něj kolečka a vmáčkneme je do formiček na košíčky. Naplněné formičky rozložíme na plech a košíčky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formičkách.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který ještě teplý rozdělíme do košíčků. Oříšky nahrubo nasekáme a nasucho opražíme. V kastrůlku se silným dnem necháme zkaramelizovat cukr s medem. Přidáme opražené oříšky a rozpuštěnou Heru, promícháme a ihned rozdělíme na pudink v košíčkách.
  4. Naplněné košíčky necháme vychladnout a pak opatrně vyklopíme z formiček. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Dáme ji do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a ozdobně nastříkáme na košíčky.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Můžeme je ozdobit fialkou namočenou v cukrovém rozvaru (1 díl vody, 1 díl cukru). Nebo fialku potřeme bílkem, namočíme do cukru a necháme zaschnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře