Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Košíčky s ořechovou náplní

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 15 minut 40 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

těsto

náplň

zdobení

  • 150 gramů mléčná čokoládová poleva
  • 50 gramů tmavá čokoládová poleva
  • 30 kusů půlky vlašských ořechů

Příprava

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem na vál. Přidáme vanilkový cukr, změklou Heru nakrájenou na kousky a žloutky. Za všech přísad vypracujeme hladké těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Těsto rozkrájíme na malé kousky, které vtlačíme do kovových formiček na košíčky. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení je necháme krátce zchladnout ve formičkách, pak košíčky opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Změklou Heru nakrájíme na malé kousky. Přisypeme cukr a utřeme do pěny. Vmícháme nastrouhané ořechy, ochutíme rumem a hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Náplň nastříkáme do upečených košíčků a dáme do chladničky ztuhnout. Polevy (každou zvlášť) rozpustíme na horké vodní lázni. Košíčky namáčíme do mléčné polevy. Tmavou polevu dáme do malého mikroténového sáčku, odstřihneme růžek a na košíčky nastříkáme spirálky. Nakonec je ozdobíme
  2. Těsto rozkrájíme na malé kousky, které vtlačíme do kovových formiček na košíčky. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení je necháme krátce zchladnout ve formičkách, pak košíčky opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
  3. Změklou Heru nakrájíme na malé kousky. Přisypeme cukr a utřeme do pěny. Vmícháme nastrouhané ořechy, ochutíme rumem a hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Náplň nastříkáme do upečených košíčků a dáme do chladničky ztuhnout.
  4. Polevy (každou zvlášť) rozpustíme na horké vodní lázni. Košíčky namáčíme do mléčné polevy. Tmavou polevu dáme do malého mikroténového sáčku, odstřihneme růžek a na košíčky nastříkáme spirálky. Nakonec je ozdobíme .
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře