Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kostky z kuřecích jater

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 50 dekagramů kuřecích jater
  • 1 kus vejce
  • 2-3 kusy housky
  • 1 lžíce Knorr Aromat
  • 3 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • oleje

Příprava

  1. Na drobno nakrájenou cibuli podusíme na oleji a zasypeme mletou paprikou. Mezitím játra důkladně omyjeme a nakrájíme je na velmi malé kousky, téměř je rozmačkáme.
  2. Játra přidáme k cibuli a pár minut mícháme, pak je sundáme z plotny a počkáme než vychladnou. Housky namočíme do vlažné vody.
  3. Když játra vychladla, tak z housek vymačkáme vodu a propracujeme je s játry (jako karbanátky), přidáme vejce, zapracujeme do hmoty koření. Hmotu přendáme do středně velkého vymaštěného pekáčku, rovnoměrně rozprostřeme a pečeme na 200 stupňů po dobu 40-45 minut, dokud vršek nezhnědne!
  4. Před podáváním rozkrájíme na kostky.
Tip: Můžeme podávat se šťouchaným bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře