Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kotleta plněná alpským špekem

Alpský špek a zelenina je naprosto výbornou kombinací do oblíbené plněné kotlety!
Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 1 kilogram vepřových kotlet bez kosti (6 silnějších plátků)
  • 250 gramů alpského špeku (Tiroler speck) - originál je jen jeden
  • 2 střední cibule
  • 2 menší karotky, plátek celeru
  • 1 litr vývaru z vepřových kostí
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • dle chuti vepřové sádlo, sůl, pepř, máslová jíška

Příprava

  1. Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k proříznutí masa. Nakrájíme cibuli, mrkev, celer a alpský špek na kostičky. Na pánvi si vzniklou směs společně promícháme a orestujeme. Necháme ji poté vychladnout.
  2. Kotlety s vytvořenou kapsou plníme špekovo-zeleninovou směsí a otvor každé naplněné kotlety zajistíme párátkem. Kotlety z obou stran osolíme, opepříme a poté obalíme v hladké mouce. Na větší pánev si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a obalené kotlety zprudka opečeme z obou stran do zlaté barvy. Opečené kotlety přendáme do většího hrnce, podlijeme vývarem, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a dusíme, dokud není maso měkké. Pokud nám z plnění zůstala trocha náplně, tak ji bez váhání přidáme do vývaru k masu. Zahustíme dle chuti a potřeby máslovou jíškou a podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami. Před podáváním opatrně odstraníme párátka.
Tip: Vývar z kostí můžete jednoduše nahradit připraveným hovězím vývarem z 2 vaniček Knorr Bohatý bujón hovězí, který je bez konzervantů a přidaného glutamatu.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty na vepřové maso, třeba na oblíbenou kýtu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře