Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kotletka s vůní bylinek

Hodnocení uživatelů:
30 minut 120 minut 6-8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1,5 kilogramů vepřová kotleta
  • 6 stroužků česnek
  • 4 cibule malé
  • 1 svazek bylinky-tymián, saturejka, bazalka
  • 1/4 litr hovězí vývar -lze nahradit masoxem
  • 200 mililitrů červeného vína
  • trocha olivového oleje
  • špetka soli
  • trocha pepře

Příprava

  1. Omytou kotletu vložíme do pekáče, přidáme 3 stroužky česneku a malé cibulky na půlky rozkrojené. Bylinky se zbylým česnekem nasekáme, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
  2. Vzniklou bylinkovou směsí potřeme kotletu. Přilijeme cca 2 dcl červeného vína, přikryjeme dalším pekáčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 2 hodiny.
  3. Podle potřeby průběžně podléváme vývarem. Ke konci pečení vrchní pekáček sundáme.
Tip: Podáváme nejlépe s bramborem.
Tip: Brambor nakrájený na osminky lze v průběhu pečení přidat k masu do pekáčku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře