Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kotletky na medu a pivu s volským okem

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Maso

Ostatní

  • 5 lžic olej na pánev
  • 4 kusy vajíčka
  • 8 kusů brambory
  • 1 lžíce pažitka

Příprava

  1. Kotletky nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, osolíme, pokapeme tmavým medem a olejem.
  2. Vložíme do misky a zalijeme pivem.
  3. Necháme odležet v chladnu a připravíme si brambory, oloupeme, nakrájíme na kostičky.
  4. Maso opečeme na pánvi, podlijeme zbylým pivem a trochou vody a dusíme do měkka. Dáme vařit brambory.
  5. Když maso změkne, vydusíme přebytečnou vodu a maso vyjmeme - do výpeku vložíme uvařené brambůrky a ty ve výpeku prohodíme. Na jiné pánvi usmažíme volská oka. Můžeme servírovat posypané sekanou pažitkou.
Tip: Místo medu můžeme použít švestková povidla nebo švestkovou omáčku určenou ke grilování.
Tip: Dobré je nechat maso uležet přes noc, ale není to nutné.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře